Běloruská kopýtka

Suroviny

brambory
1/2 kg
hladká mouka
100 g
jedlá soda
1/2 ČL
sůl
1/2 ČL
sádlo
100 g

Postup přípravy:

Oloupané, omyté syrové brambory jemně nastrouháme, vymačkáme a smícháme s hladkou moukou, solí a sodou. Na pomoučněném vále vyválíme placku asi 0,5 cm a vykrajujeme obdélníčky velikosti asi 2×3 cm, které opékáme na rozpáleném sádle z obou stran dozlatova. 

Můžeme je jíst hned po opečení anebo pečená kopýtka vložit do vroucího slaného vývaru na 2-3 minuty, vodu slijeme a na talíři pomastíme sádlem nebo kysanou smetanou. Jsou dobré též s osmaženou cibulkou.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist