Belgický rýžový dort

Suroviny

polohrubá mouka
250 g
moučkový cukr
3 PL
prášek do pečiva
špetka
máslo
g
kulatá rýže
175 g
mléko
750 ml
pískový cukr
100 g
žloutek
3 ks
bílek
3 ks
kůra a šťáva z jenoho citrónu
ušlehaná šlehačka
125 ml

Postup přípravy:

Na křehké těsto: 250 g polohrubé mouky, 3 PL moučkového cukru, špetka prášku do pečiva, 125 g chladného másla

Na náplň: 175 g kulaté rýže, 750 ml mléka, 100 g pískového cukru, 3 žloutky, 3 bílky ušlehané, kůra a šťáva z jenoho citrónu, 125 ml šlehačky ušlehané

Dáme vařit rýži v mléce, vaříme velice mírně dokud není rýže měkká. Dáme vychladnout.
Mezitím si z uvedených surovin vypracujeme těsto a uložíme ho do chladu minimálně na 30 minut.

Z těsta vyválíme placku, dáme do vymazané a vysypané dortové formy o průměru 26 cm. Propícháme vidličkou a předpečeme na 180 stupňů asi 15 minut. Do vychladlé rýže zamícháme cukr, žloutky, citrónovou kůru a šťávu, šlehačku a bílky. Pak naplníme předpečený korpus rýžovou hmotou a pečeme zvolna při 180 stupních asi 40 minut. Jakmile začne dort na vrchu hnědnout, přikryjeme pergamenovým papírem.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist