Bazalkové pesto s parmazánem

Suroviny

bazalkových lístků
2 hrsti
pinií
50 g
česneku
2 stroužky
strouhaného parmazánu
50 g
chilli papričky
dle chuti
sůl, pepř
dle chuti
olivový olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Opláchněte bazalkové lístky a otřepte z nich vodu. Nastrouhejte parmazán a na suché pánvi zlehka opečte pinie. Všechny ingredience dejte do mixéru a zalijte je pořádnou dávkou olivového oleje. Několikrát zkuste pulsně stisknout. Dle potřeby dolijte olej, osolte a opepřete. Pesto dejte do skleniček a zavařte je. Takto vám vydrží celé měsíce. Je ale třeba ho vždy zalít dalším olejem, který pomáhá konzervovat!

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.7.2016 7:07| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist