Barevný hovězí závitek se sýrem a salámem

Suroviny

hovězí plátek á 125 g
4 plátky
45% eidam
120 g
žervé
100 g
bílé víno
1 dl
smetana na vaření
1 dl
hovězí vývar
1 dl
na kolečka nakrájený salám Vysočina
80 g
kremžská hořčice
2 PL
olej
1 PL
máslo
1 PL
polohrubá mouka
2 ČL
sůl, mletý pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Maso z obou stran naklepeme, osolíme a opepříme. Potom každý plátek z jedné strany potřeme hořčicí, poklademe plátky salámu, eidamem, zase kolečky salámu, které potřeme žervé a posypeme pažitkou. Plátky zavineme a omotáme nití. V rozehřátém oleji s máslem je ze všech stran opečeme. Závitky podlijeme vínem a trochou vývaru. Dusíme na mírném ohni za občasného podlévání vývarem doměkka. Potom maso vyjmeme, zbavíme nití a uchováváme v teple. Šťávu zaprášíme moukou a 8 minut ji na mírném ohni provaříme a vmícháme smetanu. Již nevaříme, jen prohříváme. Ochutíme solí s pepřem. Do šťávy vrátíme závitky, které v ní ještě chvíli prohřejeme.

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.12.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist