Barevný fazolový salát

Suroviny

bílé fazole
1 konzerva
červené fazole
1 konzerva
rajče
2 ks
masitá paprika (různé barvy)
2 ks
cibule
1 ks
velká předem uvařená brambora (ve slupce)
2 ks
česnek
2 stroužky
provensálská bylinková směs
dle chuti
olej
dle potřeby
ocet
dle chuti
sůl, pepř
dle chuti
petrželková nať
dle chuti

Postup přípravy:

Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. Cibuli a stroužky česneku nakrájejte na kolečka. Papriky omyjte, osušte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostky. Rajčata spařte, oloupejte a nakrájejte na kostky. Olej zahřejte ve větší pánvi a vložte na něj cibuli a papriky, chvíli restujte, potom přidejte brambory a česnek a osmažte vše dozlatova. Fazole slijte a nechte okapat. Společně s nakrájenými rajčaty je přidejte do pánve, osolte, opepřete, přisypte provensálské bylinky, zlehka promíchejte a nechte prohřát. Směs nandejte na talíře, posypte zelenou petrželkou a podávejte s bílým nebo celozrnným pečivem.

Tip: do salátu můžete přidat několik vypeckovaných černých oliv.

Hodnocení

2.2  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
6.12.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist