Baklažány plněné mletým masem a se slaninou

Suroviny

baklažán
4 ks
mleté vepřové maso
250 g
strouhanka
60 g
slanina
1 plátek
česnek
1 stroužek
olej
1 PL
sůl, mletý pepř
dle chuti
petrželka
dle chuti

Postup přípravy:

Z opláchnutých baklažánů odkrojíme konce se stopkami a ostrým nožem vyjmeme část dužiny. Nadrobno nakrájenou cibuli a česnek zpěníme na rozehřátém oleji. Přidáme maso, drobně nakrájenou slaninu a podusíme 10 minut. Do směsi vmícháme jemně pokrájenou dužinu baklažánů, mletý pepř, sůl a nasekanou petrželku. Směsí naplníme baklažány, posypeme je strouhankou a upečeme v mírně vyhřáté troubě (180 °C) za občasného podlévání horkou vodou.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
7.6.2018 2:00| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist