Bábovka s jablky a skořicí

Suroviny

cukr krupice
180 g
polohrubá mouka
180 g
vejce
3 ks
mléko
6 PL
rostlinný olej
4 PL
mletá skořice
1 ČL
jablko (střední velikost)
3 ks
prášek do pečiva
1/2 balení

Postup přípravy:

Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme s cukrem do pěny. Poté přidáme vrchovatou lžičku mleté skořice a zašleháme.

Dále přidáme rostlinný olej a nakonec mléko a vše vyšleháme. Postupně zašleháváme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec jemně přimícháme našlehaný sníh z bílků. Úplně nakonec přidáme oloupaná a na malé kostičky nakrájená jablka.

Těsto vlijeme do vymazané a polohrubou moukou vysypané bábovkové formy a vložíme do elektrické trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 20 minut při 200 °C, aby nám bábovka hezky „vyběhla“ a potom snížíme teplotu na 170 °C a pečeme asi 40 minut.

Jestli je bábovka už hotová zkoušíme špejlí. Špejle musí být po vytažení suchá. Po upečení bábovku ihned vyklopíme z formy.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist