Bábovka rychlovka s kakaem

Suroviny

polohrubá mouka
200 g
cukr
200 g
vejce
4 ks
prášek do pečiva
1/2 balíčku
mléko
100 ml
olej
100 ml
kakao
dle libosti

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Nejdříve si oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přilijeme mléko, které jsme ohřáli, a ručním šlehačem šleháme do pěny (asi 5minut). Poté přidáme cukr a olej, ručně přimícháme mouku s kypřícím práškem a nakonec sníh z bílků.

Formu na bábovku si vymažeme a vysypeme moukou a těsto do ní nalijeme. Můžeme půl těsta obarvit kakaem, udělá to po upečení a nakrájení krásný efekt. Pečeme při 180°C asi 40 minut.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.3.2011 1:25| autor: bystinkaa

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist