Bábovka á la Sacher s kakaem a polevou

Suroviny

máslo
200 g
vejce
1 ks
žloutek
3 ks
bílek
3 ks
cukr
130 g
vanilkový cukr
1 balíček
rum
2 PL
mléko
5-6 PL
polohrubá mouka
230 g
kypřící prášek
1/2 balíčku
sůl
1 špetka
kakao
2 PL
poleva tmavá
1 balíček

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

V míse utřeme do pěny máslo s celým vejcem a se žloutky, pak přidáme cukr, vanilínový cukr a rum a utřeme do hladké hmoty. Pak přidáváme mouku prosátou s kypřicím práškem, kakaem, solí a mléko – šleháme elektrických šlehačem na středním stupni otáček. Nakonec zapracujeme
na nejnižším stupni otáček elektrického šlehače sníh z bílků.

Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy na bábovku a dáme péct při teplotě cca 170-180 °C po dobu asi 40-45 minut.

Po upečení necháme bábovku zchladnout, pak ji vyklopíme na mřížku a zcela studenou bábovku polijeme polevou. Tu připravíme podle návodu na obalu.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
17.3.2011 5:25| autor: Sediten

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist