Babiččiny bramborové vdolky

Suroviny

hladká mouka
300 g
uvařená brambora ve slupce
250 g
mléko
1,2 dl
vejce
1 ks
droždí
20 g
cukr
1 ČL
sůl
dle chuti
mouka na rozválení těsta
dle potřeby
olej na smažení
dle potřeby

Postup přípravy:

Droždí rozdrobíme do hrnku, přidáme lžičku cukru, lžíci mouky, zalijeme vlažným mlékem a necháme chvíli vykynout. Zbylou mouku promícháme se solí, bramborami, přidáme vejce, kvásek, přilijeme zbylé vlažné mléko a zaděláme hladké tuhé těsto, které necháme 1 hodinu v teple kynout. Těsto pomocí hladké mouky rozválíme na plát silný asi 1, 5 cm. Tvořítkem z něho vykrájíme kolečka, která usmažíme ve větším množství středně rozpáleného oleje po obou stranách dozlatova.

Tip: vdolky podáváme naslano s kostičkami rozškvařené slaniny, šunkou a různými pikantními omáčkami nebo nasladko s marmeládou, povidly, jogurtem nebo šlehačkou.

Hodnocení

2.7  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
15.3.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist