Babiččina plněná rajčátka se žampióny

Suroviny

rajče
12 ks
cibule
1 ks
menší lilek
rýže
hrnek
česnek
3 stroužky
zelená petrželka
sůl
pepř
voda
400 ml
olej
žampiony
200 g
sójová omáčka
1 ČL

Postup přípravy:

Varianta A.: 12 rajčat, 1 cibule, menší lilek, hrnek rýže – 150 ml, 3 stroužky česneku, zelená petrželka, sůl, pepř, 400 ml vody, olej

Varianta B.: 12 rajčat, 1 cibule, 200 g žampionů, hrnek rýže – 150 ml, sůl, pepř, lžička sojové omáčky, olej, 400 ml vody

Rajčátka odřízneme u stopky, vydlabeme. Cibulku nakrájíme na drobno, osmažíme na oleji do zlatova, přidáme dužinu rajčat, lilek na kostičky a vydusíme na tuk. Poté přidáme rýži, petrželku, osolíme a zalijeme vodou. Necháme směs zavařit a odstavíme na 15 minut, než rýže vsákne část tekutiny. Naplníme rajčátka ze 2/3 a zapečeme ve vyhřáté troubě zhruba půl hodinky.

Varianta B se připravuje stejným způsobem bez použití dužiny rajčat.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist