Babiččin mazanec s rozinkami a mandlemi

Suroviny

vejce
2 ks
cukr
100 g
vanilkový cukr
1 ks
máslo
120 g
polohrubá mouka
400 g
sušené droždí
1 balíček
mléko
180 ml
rozinky
100 g
mandle
50 g

Postup přípravy:

Rozšlehejte vejce se 100 g cukru, vanilkovým cukrem a 120 g hodně změklého másla. Přidejte 400 g polohrubé mouky rozmíchané se sáčkem sušeného droždí, 180 ml vlažného mléka a vypracujte těsto. Podle potřeby do něj zapracujte ještě 50 – 100 g mouky, aby vznikla spíše tužší hmota. Těsto poprašte moukou, zakryjte utěrkou a nechte hodinu kynout. Pak do něj zapracujte 100 g rozinek a 50 g oloupaných nasekaných mandlí. Rozdělte ho na dva díly, z každého udělejte bochánek, položte je na plechy vyložené pečícím papírem a nechte znovu nakynout. Pak bochánky v prostředku nastřihněte nůžkami do křížku, potřete rozšlehaným vajíčkem, ozdobte oloupanými mandlemi, vložte do předehřáté trouby, pečte 5 minut při vyšší teplotě, pak ji snižte a zvolna upečte dozlatova (cca 25 minut).

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
1.4.2021 4:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist