Americké brambory s masem a sýrem

Suroviny

prsní řízky
4 ks
uzený bůček
20 dkg
tvrdý sýr
15 dkg
žloutky
3 ks
nadrobno nakrájená zelená petrželka
1 ČL
mletý pepř
sůl
máslo
grilovací koření
brambory
1 kg
oregáno
provensálské koření

Postup přípravy:

Řízky naklepeme, z obou stran osolíme a popepříme. Orestujeme po obou stranách na másle.

Mezi tím si umyjeme brambory a ve slupce nakrájíme na kolečka. Dále brambory pokládáme na plech s pečícím papírem, pomažeme vyšlehaným žloutkem a posypeme polovinu oregánem a druhou polovinu Provensálským nebo jiným kořením. Dále plátky masa ukládáme na másle vymazaný pekáč a posypeme grilovacím kořením.

Bůček/šunku nakrájíme na nudličky a promícháme s petrželkou, nastrouhaným sýrem a našlehanými žloutky. Směs klademe na maso. Maso i brambory dáme na 15-20 minut zapéct do trouby vyhřáté na 180°.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.8.2011 12:54| autor: Kajus

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist