Africký koláč s čokoládou a mandlemi

Suroviny

máslo
250 g
vejce
8 ks
hladká mouka
2 hrnky
cukr
1 hrnek
mleté mandle
1 hrnek
strouhaná kůra z pomeranče
1 ks
čokoláda
1 balení

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Rozpustíme si čokoládu, 1/3 si odložíme stranou na polití koláče. Vejce rozdělíme zvlášť na žloutky a bílky – ty vyšleháme na sníh. Máslo šleháme s cukrem, přidáme žloutky, rozpuštěnou čokoládu, mandle, kůru, po částech mouku a nakonec vmícháme zlehka sníh z bílků.

Vlijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme 20 minut na 220C°. Po vychladnutí polijeme zbylou čokoládou a můžeme ozdobit kolečky pomeranče.

Hodnocení

4.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.3.2011 6:22| autor: lenkakutsu

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist