Kdo by nemiloval langoše, jenže představa, jak ti koledníci kydají po zemi mastné flíčky z oleje, kečupu a sýru je fakt nic moc. Tak na to vyzraj jako Klára.
„U nás doma vedou langoše, jednou jsem je udělala pro návštěvu a od té doby jsou u nás na pořadu dne,“ směje se dvaatřicetiletá Klára. "Ale velké se špatně jí, tak jsem udělala jejich miniverzi. Zmizely během pár minut a podle mých zkušeností jich nikdy není dost."
Jak na to? Z těsta na langoše, vykrájej pomocí skleničky menší kolečka a dej je smažit. Po té je potři česnekem, posyp hoblinkami sýru a zakápni kečupem. Můžeš samozřejmě přidat i další dobroty podle chuti, třeba šunku, zeleninku, nebo je udělat sladké s marmeládou nebo nugetou.
Recept na základní těsto:
- 500 g hladké mouky
- 5 dkg droždí
- 4 dcl vody
- sůl
Do části vody připravíš kvásek - ten pak přidáš do osolené mouky spolu s další teplou vodou a zaděláš těsto, které necháš kynout (asi hodinu).
. Zdroj: archiv redakce