♥ Valentýnská srdíčka s čokoládou ♥

Suroviny

hera
40 g
moučkový cukr
200 g
vejce
4 ks
hladká mouka
150 g
kakao
3 ČL
prášek do pečiva
1/2 ČL
mléko
6 PL
čokoláda
200 g
voda
2 PL

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Troubu předehřejeme na 180°C. Změklou Heru utřeme v míse s moučkovým cukrem. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky přidáme do hmoty a promícháme. Mouku smícháme s kakaem a práškem do pečiva. Tuto směs vmícháme do připravené hmoty (krok č. 1) přidáme mléko a důkladně promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do těsta (krok č. 2).

Formu (o rozměru cca 33×33 cm) vymažeme tukem a vysypeme moukou nebo vyložíme papírem na pečení a rozetřeme do ní těsto. Pečeme 18–20 minut. Po vychladnutí vykrajujeme srdíčka. Vykrojená srdíčka můžeme Valentýnsky zabalit (viz tipy na zabalení) nebo ozdobit podle své fantazie, např. obalit v čokoládě.

Příprava polevy: Hrnec naplníme z jedné třetiny vodou a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a do tohoto hrnce vložíme menší hrnec, ve kterém rozpustíme čokoládu, vodu, Heru a vše promícháme. Vedle hrnce si rozprostřeme alobal. Srdíčka napichujeme z boku vidličkou, namáčíme je do čokolády a pokládáme na alobal. Srdíčka můžeme ještě ozdobit podle své fantazie

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.3.2011 4:47| autor: Bublina

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist